At the Watergate

9 mei 2018

De leerlingen van muziekopleidingen uit zo’n 23 landen laten van woensdag 9 tot en met vrijdag 11 mei in Sneek en omliggende plaatsen hun beste kunnen zien in theaterzalen, kerken, op het water en buitenpodia.

Op dinsdag en woensdag warmen muziekschoolleerlingen uit Súd-West Fryslân én Duitsland de stad alvast op tijdens het pre-festival. Op woensdagavond vindt het spectaculaire openingsevenement plaats, uiteraard pal voor de iconische Waterpoort. Daarna volgen twee dagen vol gratis toegankelijke optredens.

Van symfonische-, kamer- en koormuziek tot jazz, pop en rock, binnen en buiten, geprogrammeerd maar ook spontaan op straat. Op vrijdagmiddag geven Noord Nederlands Orkest en slagwerkact Percossa een openluchtconcert op het Martiniplein, het sfeervolle festivalhart. Dat is ook de plek voor de slotceremonie, die naadloos overgaat in de vrijdagavond van Kleintje Sneekweek!

European Youth Music Festival
At the Watergate is de 13e editie van het European Youth Music Festival en we weten zeker dat de deelnemende landen Sneek niet snel zullen vergeten. Voor wie van muziek en festivals houdt betekent At the Watergate ultiem grasduinen en genieten. Maar ook als je Sneek wilt (her)ontdekken is het festival een 2018-must: de prachtige historische stad aan het water is ‘op haar best’ als het bruist van de activiteiten en de gezelligheid!

Volg At the Watergate ook online, via de website, Facebook en Instagram!