Atrium-leerlingen in de prijzen op Femuza Solistenconcours

16 februari 2018

Drie leerlingen van Kunstencentrum Atrium zijn zaterdag 10 februari in de prijzen gevallen bij het 49e Solistenconcours van Femuza in IJlst.

De 14-jarige Hilde Veninga uit Witmarsum eindigde bij de solisten 12 tot en met 15 jaar als eerste met 94 punten. Daarmee verdiende zij een solo-optreden tijdens het Galaconcert van Femuza op 15 juni in Theater Sneek. Hilde speelde zaterdag op haar sopraansaxofoon ‘Andante et bolero’ van Jules Demersseman. Hilde krijgt in Bolsward les van Jantje Westra.

Bente Miedema (13) uit Workum bracht in de Stadslaankerk op zijn dwarsfluit ‘Sicilienne’ van Gabriel Fauré (arr. F. Cesarini) ten gehore. Deze talentvolle leerling van Jeanette Valkema werd met 91.5 punten tweede in dezelfde categorie.

Ook trompettiste Wietske Baarda uit Oudega SWF behaalde een tweede plek, bij de solisten tot en met 11 jaar. De 10-jarige pupil van Andries Kramer had zich ingeschreven met ‘Chorizo, thema en variatie’ van Eric Vloeimans. Wietske scoorde 90 punten.

Hilde, Bente en Wietske, van harte gefeliciteerd met deze knappe prestatie!

Voor Atrium-docent Marten Miedema was er ook mooi nieuws. Zijn oud-leerlinge Gerbrich Greidanus (17) uit Tzum pakte de winst bij de solisten van 16 jaar en ouder. Zij speelde op haar euphonium ‘Party Piece’ van Philip Spark en behaalde 96 punten. Veroverde Gerbrich ook de wisselbeker.

Femuza
Femuza is een overkoepelend orgaan voor de muziekverenigingen en zangverenigingen in de gemeente Súdwest-Fryslân. De federatie is ontstaan uit de voormalige federaties van Muziek- en Zangverenigingen in Wûnseradiel en in Wymbritseradiel. Femuza wil de muziekbeoefening door amateurs in de ruimste zin van het woord bevorderen en behartigt de belangen van de aangesloten verenigingen.

Bekijk meer foto’s
Fotografie: Jeroen van der Kallen