Bijzonder beeld Ruth Vulto Gaube in Denemarken onthuld

15 september 2017

Onze beeldhouwdocente Ruth Vulto Gaube werkte begin dit jaar aan een prachtig project in Kopenhagen. Voor het 100-jarig bestaan van een school nabij Kopenhagen ontwierp Ruth een beeld waar ze met meer dan 200 kinderen tussen 6 en 16 jaar, leerkrachten, de directeur, administratieve medewerkers en de schoonmaakster aan werkte. Op woensdag 6 september was de presentatie.

Het regende tijdens de onthulling verschrikkelijk. Daarom kon het feestelijke moment door de vele gasten worden gevolgd in een zaal via een live-uitzending. De burgemeester en twee kinderen mochten het beeld onder een tentdak onthullen.

“Als ontwerp heb ik de knop gekozen als zinnenbeeld voor het kind”, vertelt Ruth. “Een knop heeft het hele potentieel van de volwassen plant al in zich. Maar vóórdat het open gaat als bloem, moet het door de grote plant beschermd en gevoed worden. Zo kan het zich concentreren op zijn belangrijkste taak: het groeien en het zich ontwikkelen.”

“Pas als de knop dit tijdens dit stadium ongestoord heeft kunnen doen, kan het zich op gegeven moment ontplooien en met zijn volledige kracht voor het voortbestaan van gehele plant inzetten.”