Volg een proefles improvisatietheater (jongeren en volwassenen)

21 januari 2019

Op woensdag 30 en donderdag 31 januari kun je op onze leslocatie in Sneek meedoen aan een gratis proefles improvisatietheater. Er is een cursus voor jongeren en voor volwassenen.

Bij improvisatietheater is er geen script, maar werk je vanuit een bepaalde opdracht. Je krijgt bijvoorbeeld te horen wat de setting is, in welke rol jij en je medespelers kruipen en wat voor situatie er aan de hand is. De rest is aan jou.

Theatersport, De vloer op!
Theatersport is een vorm van improvisatietheater waarbij gebruikt gemaakt wordt van verschillende spelvormen en inspringspelen. Theatersport is de laatste jaren populair geworden dankzij onder meer het televisieprogramma De Lama’s. Bij De vloer op! wordt, net als in het gelijknamige televisieprogramma (met acteurs als Stefan de Walle en Pierre Bokma) geïmproviseerd aan de hand van vastomlijnde opdrachten

Docent Ytsje van der Meulen: “We maken een hoop lol. En terwijl je in de huid van een ander kruipt, ontdek je van alles over jezelf. Je doet ervaringen op die van pas komen in het dagelijks leven. Neem het spreken in het openbaar. Dat vinden velen doodeng. Improvisatietheater is een ideale manier om daar aan te werken. In een vertrouwde omgeving word je spelenderwijs zelfbewust en krijg je meer lef. We spelen dan ook zonder te oordelen over anderen. Fouten maken moet juist, want dit zorgt voor de grootste lol.”

“Volwassenen kunnen veel baat hebben bij het improviserend acteren, Maar zeker ook jongeren. De pubertijd is een periode van onzekerheid. Gaandeweg doen mensen het deurtje van ‘kind zijn’ dicht. Dat begint in de pubertijd. We worden geremd en gaan zaken als spreken in het openbaar eng vinden. In mijn lessen is het spannende in een paar minuten weg!”

PROEFLESSEN

Woensdag 30 januari, 19.30 – 20.30 uur: Improvisatietheater/De vloer op! (volwassenen)
Docent: Sander Kalsbeek
Duur cursus: 10 weken

Donderdag 31 januari, 19.00 – 20.30 uur: Improvisatietheater/Theatersport (jongeren)
Docent: Ytsje van der Meulen
Duur cursus: 10 weken