Eerste optreden Sneker Kamer Orkest succesvol

8 maart 2018

Het Sneker Kamer Orkest is na maanden intensief repeteren klaar voor het geven van concerten. De nieuwe klassieke muziekgroep van Kunstencentrum Atrium gaf op woensdag 7 maart ’s avonds haar allereerste optreden in de Noorderkerkzaal in Sneek. Het orkest staat onder leiding van dirigent Derk Stegeman, tevens cellodocent bij Kunstencentrum Atrium.

Het Sneker Kamer Orkest werd in het najaar van 2017 opgericht en heeft sindsdien hard gewerkt aan het opbouwen van een gevarieerd en uitdagend repertoire. Iedere maandagavond wordt er gerepeteerd bij Kunstencentrum Atrium in Sneek. De huidige 27 orkestleden zijn voornamelijk strijkers en bespelers van de viool (waarvan één altviool) en cello, maar ook de dwarsfluit, hobo, klarinet en fagot (twee stuks) zijn van de partij. Een deel van het orkest speelde voorheen in het Sneker Symfonie Orkest.

Bij het eerste optreden in de Noorderkerkzaal werden werken van Gustav Holst, Edvard Grieg, Pjotr Iljitsj Tsjaikovski, Franz Schubert en Elliot Del Borgo gespeeld. De getalenteerde cellist Frank Drenth was voor de gelegenheid gastsolist bij het stuk ‘Nocturne’ uit Peer Gynt van Tsjaikovski.

Het eerstvolgende concert staat al in de agenda: het Sneker Kamer Orkest speelt op dinsdag 8 of woensdag 9 mei tijdens het tweedaagse festival Open the Gate, dat voorafgaand aan het muziekspektakel At the Watergate (9 tot en met 11 mei) wordt georganiseerd bij Kunstencentrum Atrium en de bibliotheek in Sneek.