Geef je op voor workshop of masterclasses bij VERS!

26 januari 2018

Never Ending Orchestra organiseert op 10 februari, voorafgaand aan VERS!, bij Kunstencentrum Atrium drie inspirerende sessies: de NEO MusicLABS. Werk samen met Elske De Wall aan je zangvaardigheden of haal meer uit je (bas)gitaarspel dankzij L’dia on Bass of Wietze Koning.

Never Ending Orchestra (NEO) is de springplank voor muzikaal talent en de drijvende kracht achter muzikale crossovers in het Culturele Hoofdstadjaar. NEO trekt in 2018 door Friesland met NEO MusicLABS. Hierin kun je experimenteren, word je gecoacht en krijg je unieke workshops/masterclasses van artiesten en vakdocenten.

Geef je op!
Dit kan bij Annemarie van der Reijden, per e-mail (neo@akte2.nl) of telefonisch (06-27058155).

Datum: zaterdag 10 februari
Aanvang sessies: 14.30 uur
Locatie: Kunstencentrum Atrium, Oud Kerkhof 11, Sneek
Kosten van een sessie: € 7,50 (inclusief een maaltijd, 1 consumptie en toegang tot VERS!)

Workshop zang van Elske DeWall
In de unieke twee uur durende workshop van Elske draait het om eigenheid. Ze geeft tips voor het vinden van een eigen stemgeluid en een goede performance. Ook studeer je met haar een lied in dat jullie ’s avonds bij de opening van VERS! samen zullen zingen. Elske is een van Frieslands bekendste singer-songwriters. Ze scoorde met haar eerste demo gelijk een platencontract. Haar debuutalbum verscheen in 2010. Elske’s handelsmerk zijn soulvolle nummers met duidelijke invloeden uit roots, gospel, folk en moderne country. Deze masterclass is geschikt voor zangers en zangeressen tussen de 12 en 25 jaar met al enkele jaren zang- en podiumervaring.

Masterclass basgitaar van L’dia on Bass
L’dia on Bass is een van de meest funky bassistes die je kunt vinden. Haar specialiteit is grooven en slappen. Dit komt ruimschoots aan bod in deze masterclass. Je krijgt te zien welke benaderingen er mogelijk zijn. Maar je leert ook allerlei andere technieken. Een eyeopener voor elke bassist! L’dia on Bass is bekend van Level 42-tributeband Heathrow en toerde in binnen- en buitenland met Edsilia Rombley, Candy Dulfer, Berget Lewis, Trijntje Oosterhuis en andere artiesten. Level 42, Ohio Players, Cameo, Zapp, Marcus Miller en Bootsy Collins behoren tot haar inspiratiebronnen. Deze masterclass is geschikt voor beginnende en ervaren bassisten.

Masterclass gitaar van Wietze Koning
In de masterclass van Wietze Koning staat het vinden van een eigen sound centraal. Je gaat aan de slag met de gitaarsound, effecten en hoe je een verhaal vertelt tijdens het soleren. ’s Avonds treed je met andere workshopdeelnemers op tijdens VERS! Wietze studeerde gitaar aan het conservatorium in Groningen. Hij volgde masterclasses bij onder andere Mike Stern en John Scofield en begeleidde artiesten waaronder Marco Borsato. Wietze treedt regelmatig op en speelt voornamelijk rock, jazz, blues en fusion. Daarnaast is hij docent bij Kunstencentrum Atrium. Gitaristen tussen de 12 en 25 jaar, met minimaal drie jaar leservaring, kunnen zich opgeven.

Sfeerimpressie workshop/masterclass Benjamin Herman tijdens VERS! 2017