Privé: Kunstencentrum Atrium op het UIT Festival

10 september 2019

Uiteraard ontbreekt Kunstencentrum Atrium niet op het UIT Festival! Zaterdag 14 september kom je onze leerlingen, cursisten en docenten op diverse plekken tegen in de binnenstad.

Informatiepunt
Alle informatie over de lessen, cursussen en gezelschappen vind je op de frUITmarkt. Wij staan met een kraam pal voor de ingang van Theater Sneek. Je kunt hier de seizoensbrochure met het gehele aanbod ophalen, lesroosters bekijken en een praatje maken met de docenten. Naast onze kraam vind je de stands van de andere onderdelen van Cultuur Kwartier Sneek: Theater Sneek, Poppodium Bolwerk en projectbureau Akte 2.

MUZT en danstalent
MUZT Musicalopleiding maakt deel uit van het straattheaterprogramma. Tijdens het UIT Festival kun je zomaar Roodkapje, Fiona, Shrek of een regiment wachters tegen het lijf lopen. Lord Farquaad uit Shrek de Musical heeft alle freaks verbannen uit zijn koninkrijk. Zij zwerven door de straten van Sneek. Wees niet bang voor de boze wolf, word verliefd op de knappe prins of troost een lelijk eendje!

MUZT Musicalopleiding is ook meerdere keren te zien op het Oud Kerkhof. Hier treden tevens diverse Atrium-dansklassen en groepen van KinderMuziekTheater (KMT) op.

Muziekoptredens
Op het UIT Festival kun je genieten van een groot aantal muziekgroepen van Kunstencentrum Atirum. Zo geeft het Accordeon Orkest Sneek (onder leiding van Reinou van der Veen) samen met de koren Local Vocal en Allround (beiden onder leiding van Jannie Brandsma) een speciaal optreden. Op de Atrium on Tour Stage (vernoemd naar de concertserie met Atrium-popbandjes) spelen Talking Notes, Marching Through Corpses, Blackout, Unlocked en Boys Squad. Ook de Lucky Clarinets onder leiding van Luc Feikens en Kakofonix, een harpensemble onder leiding van Marije Vijselaar, zijn van de partij.

Het UIT Festival begint zaterdag 14 september om 13.00 uur. De optredens duren tot ongeveer 18.00 uur. Het UIT Festival wordt om 21.00 uur afgesloten met een gratis optreden van het opzwepende Los Paja Brava in Poppodium Bolwerk.

Kijk voor meer informatie en het blokkenschema op de website van het festival.