za.09.09

Aftrap nieuwe seizoen op Friese UITmarkt in Sneek

Kunstencentrum Atrium trapt het nieuwe les- en cursusseizoen op zaterdag 9 september af tijdens de Friese UITmarkt in Sneek. Allerlei muziek-, dans- en musicalgroepen staan op de podia langs de Westersingel, Kerkgracht en Julianastraat. Bij het gezellige plein van Cultuur Kwartier Sneek zijn Atrium-informatiestands te vinden.

Denk je al langere tijd na over het leren bespelen van een instrument? Of schuilt er in jou wellicht een acteertalent? Ook seizoen 2017/2018 bestaat uit een groot aantal lessen en najaars- en voorjaarscurssussen op het gebied van muziek (meer dan 20 leslocaties in Súdwest Fryslân), dans, theater, musical, beeldende kunst en fotografie. Inschrijven is mogelijk op de Friese UITmarkt, ook voor een gratis proefles. Voor meer informatie over het aanbod – van saxofoonles en beeldhouwen tot moderne dans en improvisatietheater – liggen bij de stands brochures van het kunstencentrum klaar en zijn er docenten aanwezig.

Uiteraard zijn er ook diverse optredens van leerlingen en cursisten. Onder meer Dance Explosion en MUZT Musicalopleiding (dat in september in Theater Sneek alweer haar tiende verjaardag viert), twee hoog aangeschreven groepen in Friesland, zijn van de partij.

Daarnaast spelen er op 9 september meerdere aanstormende bands (bijvoorbeeld Boys Squad) en al aardig gevestigde Atrium-popgroepen (neem Soundboxx), swingen de koren nog meer dan in de vorige seizoenen en zijn de afdelingen Beeldende Kunst en Fotografie in actie te zien.

Kijk op de website van de Friese UITmarkt voor meer informatie en het volledige programma.

Fotografie: Jan Douwe Gorter