Mohamed Yusuf Boss wint Gouden C 2016!

2 juli 2017

Onze hiphop-docent Mohamed Yusuf Boss heeft met Urban House Groningen de Gouden C gewonnen. Deze prijs van het Fonds voor Cultuurparticipatie gaat naar hét project dat je mee moet maken.

De prijs werd op 1 juli uitgereikt tijdens de afsluiting van de ‘iktoon maand juni’ in de Westergasfabriek in Amsterdam.

Mohamed en Urban House Groningen mogen een jaar lang de titel ‘het project dat je mee moet maken’ dragen. Daarnaast ontvingen ze een vergulde stempel, ontworpen door Katia Borghesi, en een cheque van 1000 euro.

Voor de prijs kwamen alle in 2016 door het fonds gesubsidieerde projecten in aanmerking. De projecten zijn door een jury beoordeeld op hun inspirerende werking voor de culturele sector en de impact op deelnemers en hun omgeving. Het publiek heeft dit jaar voor het eerst ook zijn stem laten horen. Hun mening over de projecten is door de jury meegenomen in het eindoordeel.

De jury, onder voorzitterschap van Sjoerd Feitsma (wethouder financiën, recreatie en toerisme, cultuur/Leeuwarden-Fryslân 2018 en stads- en regiomarketing) was geraakt door de manier waarop Mohamed in urban dans een persoonlijk en actueel verhaal vertelt over een gezin dat Somalië ontvlucht. Hij durft zich kwetsbaar op te stellen en heeft tegelijkertijd duidelijke leerdoelen en weet de juiste mensen aan zich te verbinden. Hiermee creëert hij zijn eigen route voor talentontwikkeling en baant hij de weg vrij voor andere urban talenten.

Mohamed is maar wat trots op de prijs. “Ik vind het fantastisch dat ik deze waardering krijg en mensen met mijn werk heb ontroerd. Dit is de kroon op een intensief jaar samen met Urban House Groningen. Zij hebben me enorm gesteund. Deze prijs motiveert me om door te gaan met het vertellen van verhalen.”

Namens alle collega’s bij Kunstencentrum Atrium en Cultuur Kwartier Sneek: van harte gefeliciteerd met deze prachtige prijs, Mohamed!

Fotografie: Neeltje de Vries