NIEUW: Famuse, harpensemble en saxofoonensemble

7 september 2018

Kunstencentrum Atrium begint het nieuwe les- en cursusseizoen op haar leslocatie in Sneek met drie nieuwe groepen!

Harpisten met minimaal twee jaar ervaring kunnen zich aanmelden voor het harpensemble onder leiding van Marije Vijselaar. Dames met een passie voor zingen zijn van harte welkom bij Famuse, een koor met Peter Wagenaar als dirigent. Edith Bakker heeft voor saxofonisten met in ieder geval twee jaar ervaring een ensemble opgericht dat op 28 november gaat optreden.

Harpensemble
Het harpensemble repeteert maandelijks op een dinsdagavond van 18.30 tot 19.30 uur. Er wordt op een laagdrempelige manier samen gespeeld. Tijdens de repetities komen zaken voorbij als auditief tunes kunnen spelen, zoals in de Keltische traditie, en spelen op multi-levelniveau. De eerste van tien repetities is op dinsdag 25 september. Leden moeten beschikken over een eigen harp.

Schrijf je in

Famuse
Dameskoor Famuse werd in 2014 opgericht en valt vanaf dit seizoen onder de vlag van Kunstencentrum Atrium. De leden werken op dinsdagavond van 19.30 tot 21.00 uur aan een divers en verrassend repertoire, met als rode draad een muzikale tijdreis. Het repertoire bevat drie- en vierstemmige arrangementen, met pianobegeleiding en a-capella. De stemverdeling is flexibel en er wordt regelmatig gewisseld van stemgroep.

Tijdens de repetitieavonden besteedt dirigent Peter Wagenaar aandacht aan zangtechniek, het instuderen van nieuwe nummers en het werken aan het bestaande repertoire. In totaal zijn er veertig repetitieavonden. De groep zal regelmatig optreden, onder meer bij Út Sneek. Na aanmelding volgt eerst een auditie en stemtest.

Schrijf je in

Saxofoonensemble
Ons kersverse saxofoonensemble brengt alle mogelijkheden van de verschillende saxofoons bij elkaar. Speel je sopraan, alt, tenor of bariton saxofoon, heb je minimaal ongeveer twee jaar les en wil je graag samenspelen? Kom dan meespelen! Het ensemble repeteert in oktober en november in Sneek, op dinsdagavond van 19.00 tot 20.oo uur. Met als afsluiting een optreden in de Noorderkerk in Sneek op woensdag 28 november, 19.30 uur. Wil je graag meedoen, maar kun je niet op de aangegeven data en tijden? Meld je toch aan en geef aan wanneer je wel kunt.

Repetitiedata
2, 9, 16 en 30 oktober
6, 13, 20 en 27 november