Oud-MUZTers van start met ‘Beste Jonas’

9 oktober 2019

Een aantal oud-leerlingen van MUZT Musicalopleiding is zondag 6 oktober begonnen met de voorbereidingen op ‘Beste Jonas’, een project van The Stage is Yours. De eerste scriptlezing in Theater Sneek vormde de aftrap.

Via The Stage is Yours krijgen alumni van MUZT de kans een eigen muziektheaterproductie te creëren. De groep bestaat uit oud-leerlingen die inmiddels studeren en nog steeds graag hun talent verbreden. Regisseur en schrijver Jovan Smilda heeft zich laten inspireren door de musical ‘Dear Evan Hansen’. Jovan volgt de opleiding docent theater. Een preview van de voorstelling zal in februari 2020 te zien zijn tijdens het festival VERS!

De MUZT-alumni die meedoen: Bauke Haanstra, Lynn Hoekstra, Mayra Hondema, Ids Jaarsma, Sigrid Kloosterman, Marleen Kraan, Symen McDonald en Douwe Oosterhof.

The Stage is Yours
The Stage Is Yours is het een initiatief van Cultuur Kwartier Sneek om jongeren te betrekken bij het vormgeven van het culturele aanbod in Sneek en omstreken. Jongeren gaan zelf aan de slag om nieuwe producties neer te zetten. Hierbij krijgen ze professionele ondersteuning en hulp vanuit hun eigen netwerk.