Discipline

  • Beeldend
  • Dans
  • Musical
  • Muziek
  • Theater

Leeftijd

Locaties

MUZT Musicalopleiding

MUZT is de musicalopleiding van Kunstencentrum Atrium. Jongeren vanaf 13 jaar werken op onze leslocatie in Sneek wekelijks aan hun zang-, acteer- en dansvaardigheden. 

De praktijk leert dat MUZT sinds 2007 een goede basis vormt voor doorstroming naar vervolgopleidingen binnen het vakgebied, zoals muziektheater, musicaltheater, musicaldans en kleinkunst.

Ook leerlingen die deze ambitie niet hebben, vormen zich binnen de opleiding in sociale vaardigheden en zelfbewustzijn. Vaardigheden die in elke vervolgopleiding van pas komen.

Ieder jaar brengen de MUZT-leerlingen een grote musical in Theater Sneek met een groeiend publiek van meer dan 3.000 man. MUZT treedt ook op festivals en evenementen in binnen- en buitenland, waaronder de kerstvoorstelling van Cultuur Kwartier Sneek in Theater Sneek.

Bij MUZT maken leerlingen kennis met de verschillende werkvelden die musical en theater bieden. Om extra inspiratie op te doen, bezoeken leerlingen een professionele musical en gaan ze op excursie.

MUZT bestaat uit een groep enthousiaste jonge mensen die dezelfde passie delen als hun docenten. Ieder jaar zijn er stagiairs van dans-, theater- en designopleidingen die hen daarin ondersteunen.

De musicals en extra activiteiten worden mogelijk gemaakt door zeer betrokken ouders, die zich toeleggen op het maken van kostuums, decors en rekwisieten.

Auditie
Om toegelaten te worden tot (het eerste jaar van) MUZT Musicalopleiding dien je auditie te doen. De eerste auditie is op vrijdag 13 juli 2018. Op vrijdag 7 september 2018 is er een tweede auditieronde.

Docenten
Artistieke leiding en spel: Iréne Martin
Choreografie en dans: Raymond Guzman
Muzikale leiding en zang: Dennis Dronkers
Tapdance: Tialda Goodijk (gastdocent)
Grime en visagie: Saskia Wagenvoort (gastdocent)

Volg MUZT Musicalopleiding op Facebook!