Discipline

  • Beeldend
  • Dans
  • Musical
  • Muziek
  • Theater

Leeftijd

Locaties

Topzondag met Koffiegeur

Topzondag met Koffiegeur is een serie kamermuziekconcerten in de Noorderkerkzaal in Sneek. Bij de optredens zijn meestal docenten betrokken van Kunstencentrum Atrium.

Veel Atrium-docenten zijn naast hun onderwijspraktijk actief in professionele ensembles. Een Topzondag met Koffiegeur geeft hen de gelegenheid om in een sfeervolle ambiance op te treden. Daarnaast wil Cultuur Kwartier Sneek met de Topzondagen de kamermuziek in Súdwest-Fryslân revitaliseren en een mooie traditie opbouwen.

Een Topzondag met Koffiegeur begint doorgaans om 11.30 uur en duurt een uur. De koffie staat vanaf 11.00 uur klaar.

Seizoen 2017-2018
8 oktober 2017 | Trio Concordante + Het Badalian Quartet
12 november 2017 | Nootstroom speelt ‘Gran Partita’ van Mozart
28 januari 2018 | Nog een verrassing! (Bankgiro Loterij Theaterweekend)
18 februari 2018 | Cohda Kwartet + Harpduo Nierop & Vijselaar
18 maart 2018 | DEBASIC met muzikale gast

Trio Concordante + Het Badalian Quartet
Trio Concordante is in 1997 opgericht en bestaat sinds 2005 uit violiste en Atrium-docent Anneke Volbeda, celliste Greet Kooi en pianist Wim Dirriwachter. Het drietal heeft een groot aantal concerten verzorgd in Noord-Nederland. Het repertoire bestaat uit werken van Bach, Brahms, Mozart, Haydn, Beethoven, Mendelssohn, Schumann, Smetana, Debussy, Rachmaninoff en Dirriwachter. Het Topzondag-programma bevat werk van Schumann en Brahms.

Anneke Volbeda en Greet Kooi spelen ook mee in het Badalian Quartet. Dit strijkkwartet bestaat verder uit violiste Anna Badalian en altviolist Leendert van der Zeep. Sinds 2014 spelen zij werken van onder meer Mozart en Beethoven. Het repertoire is inmiddels uitgebreid met werken van Schubert, Haydn en Dvorak. Het Badalian Quartet speelt op de Topzondag werken van Mozart, Schubert en Dvorak.
Datum/tijd: Zondag 8 oktober 2017, 11.30 – 12.30 uur
Entree: € 10,-

Nootstroom speelt ‘Gran Partita’ van Mozart
Nootstroom onder leiding van Arnaud Oosterbaan speelt het meeslepende werk ‘Serenade Gran Partita’ van Mozart, wellicht wel het mooiste wat ooit voor blazers is geschreven. Direct bij binnenkomst wordt het publiek meegenomen in de sfeer van het muziekprogramma. Poëtische woorden door speciale gast Doutsen Dotinga maken het programma tot een waar feest. Nootstroom is een ensemble met dertien musici uit heel Friesland en omstreken. Het denken en handelen als ‘ambassadeur van klassieke muziek’ is een rode draad door alle activiteiten van Nootstroom. De verbinding met Friese poëzie, componisten en cultureel erfgoed maakt dat zij zich hecht verbonden voelen met Friesland en haar samenleving. Componisten en dichters uit Friesland krijgen speciale aandacht. Tijdens elk muziekprogramma zal één of meerdere composities of gedichten opnieuw het levenslicht zien.
Datum/tijd: Zondag 12 november 2017, 11.30 – 12.30 uur
Entree: € 10,-

Cohda Kwartet + Harpduo Nierop & Vijselaar
Het Cohda Kwartet bespeelt allerlei blokfluiten. Van een sopraan van dertig centimeter tot een contrabasblokfluit van bijna twee meter. Het ensemble bestaat uit Victoria Nair-Price, Lies van der Grient, Stephan Esmeijer en Anneke Hoekman. Deze vier professionele musici geven les aan verschillende muziekinstituten, Lies van der Grient bij Kunstencentrum Atrium. Ook hebben ze een eigen lespraktijk. Bij hun Topzondag-optreden ‘Dingen die Swingen!’ speelt Cohda jazz, klassieke werken en wereldmuziek. Het programma bestaat uit werken van Matthias Maute, Mozart/Rimski-Korsakov, William Byrd, Peter Shott, Tarquino Merula en Georg Philip Telemann.

De dames Nierop & Vijselaar laten het publiek kennis maken met de grootsheid en alle klankkleuren van de harp. Colet Nierop en Atrium-docente Marije Vijselaar vertellen tijdens hun optredens graag anekdotes over de geschiedenis van het instrument en componisten. Hun Topzondag-programma ‘Quatre-vingt quatorze cordes’ (twee keer het aantal snaren op de harp) neemt de luisteraar mee op een boeiende reis door de eeuwen heen. Een kennismaking met de harp in al haar facetten. Van Bach tot Granados en verder, van klassiek tot aan Frans impressionisme.
Datum/tijd: Zondag 18 februari 2018, 11.30 – 12.30 uur
Entree: € 10,-

DEBASIC met muzikale gast
Bij velen verschijnt een glimlach op het gezicht als ze denken aan iets wat met het pop-jazzorkest DEBASIC te maken heeft. De één herinnert zich de feesten van BASIC OP ZONDAG in het Amicitia Theater in Sneek, waar niets kon en niets mocht; maar het dak ging er wel af. De ander staat de slotconcerten van de Sneekweek het beste bij. DEBASIC kiest zijn gastsolisten met zorg, zo ook bij hun Topzondag-optreden.
Datum/tijd: Zondag 18 maart 2018, 11.30 – 12.30 uur
Entree: € 10,-