Pete Lockett geeft masterclass Konnakol

De wereldberoemde Britse percussionist Pete Lockett verzorgt donderdag 21 november een masterclass bij Kunstencentrum Atrium. De workshop vormt een kennismaking met Konnakol: de wondere wereld van Indiase ritmiek en de bijbehorende ritmische taal. Deelname is voor alle leeftijden.

De workshop begint met een kleine demonstratie van Pete op Kanjira in combinatie met Konnakol. Daarna zal hij vertellen over het ontstaan en de functie ervan en behandelt hij de nodige ritmische concepten.

Inloop: vanaf 19.00 uur
Aanvang workshop:
19.30 uur
Locatie: Poppodium Bolwerk (ingang via Kunstencentrum Atrium)

Klik hier om je aan te melden

Pete Lockett is bekend van vele samenwerkingen met grote namen als Björk en Amy Winehouse. Hij was ook componist voor diverse James Bondfilms. Daarnaast was hij componist voor het Pasveerkorps Leeuwarden, dat onder leiding staat van David van der Heide. De workshop wordt door Pete en David samen gegeven en zal amateurmusici zeker gaan uitdagen om uit hun vertrouwde, traditionele repertoire te stappen.

Pete en David treden in het weekend van 22 tot en met 24 november ook op met het Pasveerkorps tijdens Explore the North in Leeuwarden. Zij zullen er een speciaal gecomponeerd stuk rondom Konnakol spelen.

De workshop is een initiatief van Keunstwurk, Fulkaan en de Organisatie van Muziekverenigingen in Fryslân.