zo.17.02

Topzondag met Koffiegeur: Colori Ensemble

De componisten Ravel, Rachmaninov, Grieg, Piazzolla en Hoekstra hebben één ding gemeen, namelijk dat ze op het programma staan van het concert van het Colori Ensemble op zondag 17 februari in de Noorderkerk van Kunstencentrum Atrium.

Sipke Hoekstra uit Sneek schreef een driedelige Sonatina voor fluit, hobo en marimba, een werk boordevol energie in de hoekdelen en een bijna meditatieve sfeer in het middendeel én een Friese première! In de klassieke werken fraaie melodische lijnen op fluit en hobo van Rianne en Wilma Jongsma, subtiel ondersteund door Frans Douwe Slot – terug van weggeweest – op piano, in combinatie met dienend én virtuoos spel op marimba van Arjan Jongsma, oftewel het Colori Ensemble.

Topzondag met Koffiegeur
Veel Atrium-docenten zijn naast hun onderwijspraktijk actief in professionele ensembles. Een Topzondag met Koffiegeur geeft hen de gelegenheid om in een sfeervolle ambiance op te treden. Daarnaast wil initiatiefnemer Cultuur Kwartier Sneek met de Topzondagen de kamermuziek in Súdwest-Fryslân revitaliseren en een mooie traditie opbouwen.

Zondag 17 februari
11.30 – 12.30 uur (om 11 uur staat de koffie klaar)
Entree: € 10

Foto’s: Foppe Schut