vr.22.03

Voorspeelavond Muziekschool Bolsward

Kunstencentrum Atrium organiseert op vrijdag 22 maart een voorspeelavond bij Muziekschool Bolsward. In Ons Gebouw in Bolsward (aan het Broereplein) treden beginnende en ervaren leerlingen op. De voorspeelavond is vrij toegankelijk en begint om 19.30 uur.

Gitaarleerlingen van docent Jan Calf spelen op akoestische en elektrische gitaar. Van docent Willem Aukema spelen er leerlingen op keyboard en piano. Zo laat Maaike Dijkstra ‘Good Old Fashioned Loverboy’ van Queen op piano horen en Doutsen Regnerus het bekende ‘Music’ van John Miles. Rooske de Jong speelt ‘All of Me’ – niet alleen piano, ze zingt er ook nog bij.

Ook beginnende leerlingen laten horen wat ze kunnen. Van slagwerkdocent Hendrik Dullemans horen we leerlingen op drums. Ook leerlingen van zangdocente Jannie Brandsma laten van zich horen.

Samenspeelweken
De voorspeelavond vormt tevens de afsluiting van de samenspeelweken op Muziekschool Bolsward. Beginnende muziekschoolleerlingen hebben de afgelopen weken les gehad in een groep met verschillende instrumenten. Twee bands die deelnamen aan de samenspeelweken treden tijdens de voorspeelavond op.

De leerlingen doen tijdens de samenspeelweken ervaring op in het met elkaar spelen een band. De altijd druk bezochte samenspeelweken worden elk cursusjaar georganiseerd. Onder leiding van docent Klaas Zijlstra zijn de afgelopen weken diverse bekende popnummers ingestudeerd, zoals ‘Thinking Out Loud’ van Ed Sheeran en ‘Duurt te lang’ van Davina Michelle.