za.14.03

Workshopdag blokfluit in Sneek

Op zaterdag 14 maart is er op onze leslocatie in Sneek een workshopdag voor blokfluitisten. Blokfluitisten vanaf 12 jaar kunnen meedoen aan diverse workshops en genieten van een optreden van het Cohda Kwartet.

Margret Löbner
Blokfluitbouwster Margret Löbner van BlockfötenZentrum Bremen geeft, samen met Lies van der Grient, een interessante workshop over blokfluitonderhoud. Alle deelnemers volgen deze workshop, waarin ze zelf hun instrument gaan oliën. Tevens neemt Margret heel veel fluiten en bladmuziek uit haar winkel mee.

Workshops en concert
Daarnaast kun je twee van de volgende drie workshops kiezen:

Basso Continuo
Hoe speel en interpreteer je de baslijn van een mooie sonate? Deelnemers hebben voor deze workshop een eigen bas nodig; de muziek staat in de bassleutel geschreven. De workshop wordt gegeven door Marit Darlang.

Improvisatie
Deze workshop gaat nader in op het improviseren over een bluesschema. Er worden eerst enkele oefeningen gedaan om een goede mindset te vinden. Want improviseren wordt voor een belangrijk deel bepaald door iemands bui, weet workshopleider Anneke Hoekman.

Ritme en techniek
Deelnemers gaan aan de slag met gangbare en minder gangbare ritmes. Hoe ga je om met rusten en welke articulatie past het best bij bepaalde ritmische motieven? Daarnaast laat workshopleider Stephan Esmeijer de deelnemers kennismaken met divers en verrassend toonladdermateriaal.

Tijd en kosten
Inloop is vanaf 10.00 uur. De eerste workshop begint om 10.30 uur. Tijdens de lunch is er een concert van het Cohda Kwartet in de Noorderkerkzaal in Kunstencentrum Atrium. De laatste activiteit is klaar om 16.00 uur. Deelname aan deze dag (drie workshops + concert) kost 35 euro. Het is ook mogelijk om alleen naar het concert te komen. De entree hiervoor bedraagt 10 euro.

Opgeven
Kom je ook? Stuur een e-mail naar l.vdgrient@cultuurkwartier.nl. Vermeld daarbij graag welke workshops je wilt volgen en hoe lang je (ongeveer) les hebt.